Nieuwsbriefarchief

Maart: Buienmaand

 
 
 
Oogstvaneigenerf_Logo
"Maart: Buienmaand"
We kennen allemaal de Maartse buien. De naam is dan ook niet moeilijk te begrijpen.
Maar dit jaar kon februari er ook wat van. We hopen dan ook dat dit jaar de komende maand iets minder nat wordt dan de afgelopen maand. Waar we normaal al mest uitgereden zouden hebben, konden we nu helemaal nog niet in het land komen zonder sporen te rijden, laat staan met zware karren achter de trekker.
Waar ik al naar uitkijk zijn de lammetjes. Een enkele schaap begint steeds meer te liggen en de uiers beginnen zich te vullen. Dus dat duurt niet lang meer...

Februari was echt weer een opstartmaand. Veel plannen uitwerken en de laatste hand leggen aan ons verkoophuisje. Ik sta hier nog net niet met mijn kraam op 5 maart. Maar het vordert gestaag.
IMG_20220214_094008485~2
Ons valentijn
Wat vind je van de tekening op het hoofd van dit kalf? We hebben meer 'hartjes-hoofdjes'. Dit is alleen een echt valentijnkalfje. En nog een vrouwtje ook, dus de rest van het jaar kan ik genieten van het hartje dat ik steeds weer zie!
Ondertussen heeft onze Valentina een dekje op. Met deze koude nachten geen overbodige luxe, leek ons. Zo blijft ze warm en gezond!
Bezoek van de Breede Hei
De boompjes waren opgehaald en nu moesten ze nog gepoot worden. Een beetje hulp konden we best gebruiken. Daar kwam groep 3 van juf Irma bij ons helpen. En wat kun je dan veel op een boerderij: slootje springen, kalfjes aaien,
silo's vergelijken (welke is het grootst?) en zien waar de melk nu bewaard wordt.
IMG-20220218-WA0015
O ja, er zijn ook nog boompjes gepoot. Ik geloof dat de rest veel leuker was. Maar een vervolg-afspraak staat al weer in de agenda! "Dan komen we met mooi weer", was de reactie van de kinderen.
IMG_20220219_092525595~2
Storm-schade
"Hebben jullie nog stormschade? " kregen we zaterdag als vraag. In het buitengebied waait het natuurlijk nog harder dan in het dorp. Maar als ik zo rondkeek, denk ik dat wij er genadig van afgekomen zijn. Alleen onze kiwi is van de muur afgekomen. Als dat alles is...
Graspollen
Om de boompjes makkelijker te kunnen poten, hebben we eerst met onze trekker en de machine van onze buurman de graspollen gefreesd. Hierdoor was het lichter om een geul te graven en de pollen weer tegen de boompjes aan te krijgen. Viel het met de schoolklas nog best mee, zaterdag 19 februari (onze boomplantdag) was het vooral modderig. De regen had nog even een nachtje moeten wachten...
IMG_20220217_143454612~2
IMG-20220219-WA0005
Onze nieuwe haag
Maar ze staan erin, álle boompjes. En iedere dag geniet ik ervan. Natuurlijk duurt het nog wel even, maar wat zal ik dan lekker over de oprit wandelen en fietsen! Windluw dankzij de haag.
En ondertussen alle vogels en hommels horen tjilpen en zoemen, dankzij alle bloemen.
Waterberging
Misschien heb je het wel gelezen in de 'Leusder Krant' of op facebook: de Barneveldsebeek was uit zijn oevers getreden. Ook ons land was daarmee waterberging geworden. Het leek wel een goot meer! De eendjes zwommen er heerlijk in de luwte. Gelukkig was het met twee dagen ook weer weg.
IMG_20220221_134211397~2
Hopelijk gaan we nu meer de zon zien, in deze lentemaand. Tijdens een fietstocht of na een wandeling in het bos wordt het goed toeven bij ons huisje. Vanaf 19 maart kun je dan bij ons terecht voor een boeren-softijsje! Misschien wel een extra reden om langs te komen.

Tot op ons erf!

groetjes,
Annelieke
Nieuw leven
Net op de valreep is er nog een kalfje geboren. De eerste voor deze koe. Na een mooie eerste verkenning (wat ligt daar toch, en het beweegt) krijgt het stiertje nu mooie droog-lik-beurt. De andere koeien komen meteen op kraamvisite!
IMG_20220226_222400146~2
 
AGENDA voor Maart 2022
IMG_20210904_114016789 (3)
Vanaf zaterdag 19 maart:
Boeren-softijs
Iedere dag kan je bij ons terecht voor een boeren softijsje. Een beetje van Dupon en met onze eigen melk. De kinderen waren al helemaal enthousiast toen zij het hoorden!
zaterdag 5 maart verkoop
Van 11.00 tot 16.00 uur staat onze kraam klaar met onze kaas, eieren, jam en chutney. Het vriest 's nachts weer, dus er is nog boerenkool.
zaterdag 19 maart:
oorwormpotjes en insectenhotel
Van 11.00 tot 16.00 uur gaan we huisjes maken voor insecten, die wel mijn bomen verzorgen maar zo niet meer in mijn fruit gaan zitten. Kom je helpen?
 

Nieuwsbrief

Intuit Mailchimp