Nieuwsbriefarchief

Juli: Hooimaand!

 
 
Oogstvaneigenerf_Logo
In deze nieuwsbrief lees je alles over onze activiteiten voor de maanden juli en augustus. Onderaan de email vind je de gedetailleerde informatie per activiteit.
IMG_20210603_163447536_HDR springen over hooi (2)
Juli: Hooimaand!
Op 10 juli aanstaande van 11.00 tot 16.00 uur hebben we een klein stukje weiland afgezet, waar twee rijen hooi klaar liggen om verpakt te worden. Wil jij voelen, ruiken, springen, rollen, rennen in het hooi? Dat kan deze dag!
Natuurlijk is hooi het voer voor de kalfjes, schapen en koeien. We laten zien met wat voor machines wij werken, en met een oude schudder van vroegere tijden wordt er af en toe een rondje gereden.
Onze jam en chutney van het seizoen is te koop. Daarnaast hebben we onze schapenvachten en viltpakketten, verse groenten en eieren van eigen kippen klaarstaan.

Meehelpen op de boerderij
In juli en augustus bieden we ook de mogelijkheid om ongeveer anderhalf uur mee te helpen met de boer of boerin: in de ochtend de kalfjes eten geven en de koeien naar de wei laten. Of juist 's avonds, koeien weer naar de stal brengen, melkstal klaar zetten en als je wilt, een ronde mee melken.

Eten uit de moestuin
Zin om samen te kokkerellen met verse groenten? In deze vakantie gaan we een paar keer koken met groenten uit de moestuin. Vers geoogst en meteen verwerken met elkaar. Dit doen we buiten boven een vuurtje, met een kampvuurpot en andere kookmogelijkheden. Natuurlijk wordt het na het koken gezamenlijk genuttigd. Deze activiteit is met maximaal 6 personen.
Maandabonnement
We hebben wat nieuws! Altijd heerlijke jam of chutney in huis hebben? Kies voor een abonnement. Iedere eerste zaterdag van de maand staan er 3 potjes jam of chutney, geheel naar eigen keuze klaar om opgehaald te worden.
IMG_1938
Een Plusabonnement geeft je ook nog iedere maand de kans om rond te kijken op onze boerderij. Informatie over wat ons als bewoners te wachten staat, of juist wat er gebeurd is in de afgelopen maand en persoonlijke antwoorden op al jullie vragen.

Natuurlijk zijn de jam en chutney's gemaakt van fruit en groenten die juist kenmerkend zijn voor die maand!



Wie weet zien we je deze zomer!

Groetjes, Annelieke
 
Agenda

Maandabonnement op 3 potjes jam of chutney €10,00 per maand.
Plusabonnement: 3 potjes jam of chutney naar keus en rondkijken op de boerderij, met persoonlijke aandacht: €15,00 per maand.

Ochtend helpen op de boerderij. Per gezin of gezeldschap, €5,00 per persoon met een minimaal bedrag van €20,00. Hierin zit helpen met de ochtendwerkzaamheden, wat te drinken, en je krijgt een potje jam mee naar huis. De werkzaamheden beginnen om 9.00 uur. Duur: +/- 1,5 uur.
De mogelijke data zijn: 19-7; 21-7, 27-7, 29-7; 2-8, 4-8, 10-8 en 12-8.

Avond helpen op de boerderij. Per gezin of gezeldschap, €5,00 per persoon met een minimaal bedrag van €20,00. Hierin zit helpen met de avondwerkzaamheden, wat te drinken, en je krijgt een potje chutney mee naar huis. De werkzaamheden beginnen om 16.00 uur. Duur: +/- 1,5 uur.
De mogelijke data zijn: 20-7, 22-7, 27-7, 29-7, 2-8, 5-8, 10-8 en 12-8.

Eten uit de moestuin. Met maximaal 6 personen gaan we een maaltijd klaar maken met groentes uit de tuin. Dit doen we allemaal buiten, rond een vuurtje, met een kampvuurpot en andere kookmogelijkheden. €15,00 per persoon.
De mogelijke data zijn: 23-7, 30-7, 6-7.

Aanmelden voor een van deze activiteiten kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Natuurlijk ben je ook welkom om contact op te nemen met vragen.
 
 

Nieuwsbrief

Intuit Mailchimp