Nieuwsbriefarchief

April: Grasmaand

 
 
 
Oogstvaneigenerf_Logo
"April: Grasmaand"
In april gaat alles weer groeien. Na de natte maanden, begint het nu lekker op te drogen. En eindelijk kon de mest op het grasland. Meteen zien we het gras groen kleuren. Hopelijk gaat het goed groeien, zodat rond Pasen de koeien weer naar buiten kunnen. Onze dochter is 14 april jarig. Een tijd lang kon ze op haar verjaardag de koeiendans van de koeien laten zien. Maar dat mag niet meer: haar verjaardag hoort háár dag te zijn. Niet die van de koeien... Heerlijk die kinderlogica!

In maart is ons verkoophuisje gereed gekomen. En onze schapen hebben van zich laten horen. Meteen op 1 maart al! In deze nieuwsbrief krijg je dan ook veel lentegevoel...
IMG_20220301_074201183~2
Lammetjes geboren!
Als ik het van te voren had geweten, had ik mijn eerste verkoopzaterdag anders aangekondigd. We hadden nu kraamvisite. We kwamen in de loods en daar liepen twee lammetjes rond. Het was dus toch een verrassing.
Nog geen twee uur later zagen we ook een ander schaap onrustig zijn. Helaas had zij minder geluk. De verloskundige moest erbij komen. En toen bleek de dame ook nog uierontsteking te hebben. Dus geen melk voor haar kinderen. We mogen nu natuurlijk wel de fles geven
aan haar tweeling. En dat is een feest. Beiden drinken heel goed en komen al naar ons gespurt als we niet eens met de fles komen...

Ondertussen hebben we ook een fleslam van de buren, ons zwarte schaap. Wel met een hele leuke tekening: net alsof het een blaarkopschaap is. Om zijn ogen heeft hij zwarte kringen en een hele witte neus.
Drie lammetjes de fles geven met twee handen (en twee flessen) ... ik mag dus heel veel knuffelen!
IMG-20220318-WA0006
IMG_20220204_105846167_PORTRAIT
Pedicure
De koeien hebben hun nagels weer netjes in het gelid. Eenmaal per jaar komt Marco de Vette alle koeien bekappen. Aan de hoeven kun je de gezondheid van de koeien zien. Dus dit is een belangrijk werkje.
Als de koeien tussentijds toch moeilijk lopen, kijken we zelf onder de poten.
Daarvoor hebben wij wel een klauwbekapbox, maar lang niet zo luxe als deze. Dat laten de koeien ook merken. Met zijn tweeën en een emmer met brok lokken we de koe de box in...
Ons verkoophuisje
Wat zijn wij trots op ons huisje! Leerlingen van Lodestein zijn zelfs al bezig om het straatje eromheen aan te leggen. Dus het duurt niet lang meer of we kunnen ook echt bij het huisje zitten.
De softijsmachine is in werking. En dat met dit mooie weer! Het is natuurlijk ook voor onze kinderen een feest!
IMG_20220314_133017865
IMG_20220307_115543882~2
Als de juf corona heeft...
Helaas is corona nog niet het land uit. Als dit al gaat gebeuren. Zo merkten wij deze maand ook weer. Eerst Gerjan die een dagje thuis was, en niet veel later ook Rieneke.
En wat doe je dan? Je verveelt je ergens wel, want je broer/zus is niet thuis. En alleen spelen is wel leuk voor even... maar de héle dag? Dan blijkt dat we echt op een familiebedrijf zitten: vader en zoon samen zand van de kuil scheppen. Wat voelt dat rijk! En achteraf vond Gerjan het ook best heel leuk...

Laatste foto van deze maand...
zijn toch weer lammetjes. Is 't geen plaatje! Deze waren lekker eigenwijs. Nog geen dag oud en ze verdwenen al uit het hok van moeder. Het lag toch veel lekkerder in het hooi! En mama maar roepen, want ze kon net niet ruiken/likken aan haar kindje. We hebben ze meteen in het kleine weitje laten lopen. Dan bleven de kindjes echt wel bij hen.
IMG_20220326_090447434
Van de 21 schapen hebben er al 18 lammetjes gekregen. Dus we zijn bijna door onze oplet-dagen heen. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik. En wil je nu ook een keer de fles geven? Schroom niet en neem gewoon contact op. Ze krijgen 5 keer op een dag. En het duurt nog geen 10 minuten. Maar het is een beleving op zich, al is het maar om te voelen hoe sterk de lammetjes al zijn.

Onze kippen zijn toe aan af en toe een dagje vrij. Nu ja, meer toe dan af. Dit betekent dat ik de ene dag maar twee eieren heb en de dag erna wel zes. Door de vogelgriep duurt het zeker nog tot 11 april voor ik weer nieuwe kippen kan krijgen.

Dat was het voor deze maand. Hopelijk tot op ons erf.

groetjes,
Annelieke
 
AGENDA voor April 2022
IMG_20210904_114016789 (3)
Zaterdag 16 april: Paasverkoop
Voor op het paasbuffet hebben we jam van 100 gram leuk verpakt per drie. Ook is het mogelijk om een platte stuk kaas in het pakketje te stoppen, zodat het voor bij de borrel is. Jampakketje is
€ 7,50 per stuk. De kaas gaat op gewicht.
zaterdag 2 april: verkoop
Van 11.00 tot 16.00 uur staat onze kraam klaar met onze kaas, jam en chutney. De eieren is dus even afwachten.
En natuurlijk voortaan: iedere dag heerlijke Boerensoftijs
Ons huisje is iedere dag bereikbaar voor een boerensoftijsje. Vanaf 11.00 uur totdat het donker wordt.
Een ijsje kost € 2,00. Het apparaat werkt op muntgeld. Maar er is ook een qr-code, waarmee je het ijsje kunt betalen. Speciaal voor deze methode ligt onder de hoorntjes een muntje zo groot als een dubbeltje klaar om te gebruiken in de machine.
 

Nieuwsbrief

Intuit Mailchimp